Κερδίζουμε χρόνο, κερδίζουμε ζωή

Με τις ψηφιακές υπηρεσίες εξοικονομούμε χρόνο και ενέργεια για όλους τους πολίτες – και ιδίως για εκείνους που το έχουν περισσότερο ανάγκη. Ταυτόχρονα, μειώνοντας από τα γκισέ εκείνες τις συναλλαγές οι οποίες μπορούν να γίνουν ψηφιακά, επιτρέψαμε στο δημόσιο να εξοικονομεί ανθρώπινους και υλικούς πόρους τους οποίους μπορεί να κατευθύνει σε άλλες ανάγκες.  Με τον τρόπο αυτό δημιουργήσαμε προστιθέμενη αξία για τους πολίτες.

Το Κράτος είναι ένα

Βασική μας αρχή είναι ότι το Κράτος είναι ένα και ως ένα πρέπει να λειτουργεί. Για τον λόγο αυτό, υλοποιήσαμε το gov.gr όπου όλοι οι πολίτες μπορούν να εντοπίσουν εύκολα την υπηρεσία που τους ενδιαφέρει, και να εξυπηρετηθούν άμεσα και με ασφάλεια. Περιορίζοντας τη γραφειοκρατία, απλουστεύοντας τις διαδικασίες και διασυνδέοντας τα μητρώα μεταξύ τους, αλλάξαμε τη σχέση των Ελλήνων με το Δημόσιο.

Θέτουμε την χώρα σε κίνηση

Γεφυρώνοντας το ψηφιακό χάσμα με τις τεχνολογικά προηγμένες χώρες, βοηθήσαμε ώστε να γίνει η Ελλάδα πιο ανταγωνιστική και στείλαμε το μήνυμα ότι η χώρα αποτελεί επιχειρηματικό και επενδυτικό προορισμό ικανό να δημιουργεί πολλές και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας, καθώς και συνθήκες ανάπτυξης οικοσυστημάτων καινοτομίας.

Από τις εκκρεμότητες στις προκλήσεις

Το γεγονός ότι επιλύσαμε εκκρεμότητες που είχε η χώρα από το παρελθόν, δεν αποτελεί λόγο για να επαναπαυόμαστε, αλλά μια αφορμή για να σκεφτούμε όλοι τις δυνατότητες που διαθέτει η Ελλάδα και τις αιτίες που μας κρατούσαν πίσω. Οι πολίτες ζητούν ένα κράτος ευέλικτο, ασφαλές και λειτουργικό – και πρέπει όλοι εμείς, το πολιτικό προσωπικό της χώρας, να ανταποκριθούμε σε αυτό το αίτημα. Με τον τρόπο αυτό, ενισχύσαμε τη σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ πολίτη και Κράτους.

Επικοινωνία

×
×
×
Γενικού Περιεχομένου × Δημοσιογράφος ×
×

Επικοινωνία

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας για να λάβετε πρόσκληση.

×
×